Team Lisanne en Bram : OUTspoken

Op 18 april 2018 kwamen burgers in verschillende steden in Nicaragua op straat tegen hervormingen van de overheid. Duizenden burgers wilden hun stem  laten horen. Maar ze werden hardhandig van antwoord gediend. Bij het neerslaan vielen tientallen doden en werden honderden mensen opgepakt. De burgers werden de mond gesnoerd, het recht op vrije meningsuiting afgepakt.

Deze sterke vrouwen houden niet op te vechten voor hun land en hun rechten, en vinden creatieve, alternatieve manieren om te praten en vinden zo hoop om te blijven gaan. Lisanne en Bram gingen in Nicaragua op zoek naar verborgen verzet van vrouwen. 

26 oktober op Canvas - Vranckx & de Nomaden om 20u10.

Herbekijk de aflevering hier

waarom je volgens Lisanne moet komen kijken

Lisanne: 'Het conflict in Nicaragua is onbekend in België. Ik vind het   enorm jammer dat deze mensen niet gehoord worden, gezien het over de schending van één de basisrechten gaat van de mens: vrijheid van meningsuiting. Er wordt nog te weinig geluisterd bij conflicten, wat de burgers en in het bijzonder bepaalde minderheden meemaken en hoe ze hier hun weg uit vinden. Deze vrouwen zijn zo sterk, moedig en veerkrachtig, en ook hoopvol, dat ze voor mij een grote inspiratie zijn. We hopen hun boodschap zo goed mogelijk te hebben kunnen capteren, zodat mensen in de zaal, of voor tv, hier een stukje van mogen meenemen naar huis.'